Naaimachines, de vinger van God en die van mij

oude naaimachines zijn beterMet een verstrooide kop een ritsvoet verkeerd op je naaimachine klikken en dan op je pedaal duwen. Naald gebroken… Dat komt ervan als je na maanden inactiviteit tegelijk aan twee broeken en een t-shirt begint alsof je nooit gestopt bent. God straft onmiddellijk.

Mocht je dit teken des hemels betwijfelen: mijn naaimachine meldt nu ook zaken die niet stroken met de werkelijkheid en toont me ‘de zandloper’. Een naaimachine die wartaal spreekt en lang moet nadenken is geen goed teken. Dat is de vinger van God die je naar de naaimachinedokter en op kosten jaagt.

Zoals in de film

God is geen toffe peer. Ik kreeg het onlangs nog bevestigd in Le tout nouveau testament. Zijn vrouw daarentegen, dat is een brave ziel die leeft van handwerk en honkbalprentjes. Allicht was ze ook de bedenkster van de Pfaff, want dat is een reddende engel.

zoals vroeger

Terwijl mijn verwarde halve naaicomputer staat te wachten op doktersbezoek, naai ik gewoon voort met mijn eerste trouwe snorremans. Die heeft geen 200 verschillende steken, maar wel degene die ik het meeste gebruik. En raakt niet van de wijs van een gebroken naald.

Naaiend op de Pfaff stelde ik bovendien vast dat ik minder moest nadenken, ook al gaat er veel minder automatisch. Ah ja, wat je ermee kan, heb ik al zo vaak gedaan dat ik de routines na vijf jaar nog steeds niet verleerd ben.

Naaimachines en andere spullen die gemaakt zijn voor alles vol elektronica werd gepropt en iemand zoiets absurds als ‘geplande veroudering’ bedacht – ik koester ze. En geef intussen vrolijk een middelvingertje aan God en een vette knipoog aan zijn vrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s