Juki love

1_de_juki

Ik heb een nieuw lief, de Juki. Ik ben weg van de Juki, maar we kunnen veel te weinig tijd samen doorbrengen. Ik wil hem natuurlijk direct vanbinnen en vanbuiten leren kennen, want het is geen simpele jongen. Hij kwam met alle mogelijke opties en die zijn niet in 1-2-3 uitgetest. Hij is nochtans altijd beschikbaar, maar de buitenwereld verzint altijd wel iets om mij uit zijn kamer te houden. Ik vraag me af of er mensen zijn die het niet kunnen verkroppen dat ik mijn degelijke Duitser heb ingeruild voor een jonge Japanner…

Pas op, ik zal mijn Pfaff altijd graag blijven zien en hij blijft bij mij wonen. Hij heeft mij alles geleerd en doet het nog altijd zonder verpinken – ondanks zijn gevorderde leeftijd. Maar hij kent maar twee snelheden: rap en nog rapper. Ingewikkeld of nauwkeurig is aan hem niet echt besteed – te enthousiast, ergens toch altijd een jonge hond gebleven.

De Juki daarentegen… daar zitten wel een paar extra versnellingen én vertragingen aan – goed voor alle werk. En steken, man!  – Ja, ik hoor u al komen: ge gaat die nooit allemaal gebruiken. Ik ben ik elk geval al goed bezig met de locksteken, want mijn Husky heeft me weer in de steek gelaten. Ik twijfel of die paar honderd euro herstelkosten van vorige zomer wel zo’n goede investering waren.

In elk geval: de Juki nam het allemaal gezwind over. Alle onderstaande stukken zijn met hem gemaakt en alleen met hem. En ik ben content van die testritten. Ik heb weer wat zomergoed en de Juki en ik hebben afgesproken dat ik nu wel klaar ben om nog eens wat kleertjes voor heertjes te maken. En dat ik tussendoor wat onnozel mag doen met zijn siersteken.

De eerste steken

Kijk, dat doe ik nu doodgraag: nieuwe kleren maken met oude kleren en overschotjes. ‘Geen probleem: ik trek meteen mijn boventransportvoet aan’, aldus de Juki.

blauw t-shirt met lange mouwen taupe t-shirt met gestreepte mouwtjes

Tricot zo dun als de liefde – ‘Give it to me, baby’, zegt de Juki.

licht t-hirt-bloesje met geometrische print
Ha! De onmisbare basic in mijn kleerkast: bodeaux t-shirt met lange mouwen. Het vorige valt bijna uit elkaar en was dus dringend aan vervanging toe. Dank u, Juki! En dank u lieve stoffenverkoper op de Turkse markt in Berlijn voor het gratis restje dat nu een sjaaltje is!

bordeaux t-shirt met lange mouwen

Tot slot het kleedje dat ik vorig jaar al wou.

t-shirt-jurk

You see, I ❤ my Juki!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s